Rólunk

A „loft & redesign kati ángyán” 2016 óta működik az A.P.A  Ateliers Pro Arts művészeti központ egyik műtermében, melyhez bemutatóterem is tartozik.
A stúdió fő profilját egyedi tervezésű bútorok és más egyéb lakberendezési tárgyak készítése alkotja.

Termékeink alapanyagát a múlt különböző korszakaiból szárazó maradványok, egyfajta archeológia révén felkutatott tárgyak, „leletek” képezik. Ha ezeket a maradványokat eredeti környezetükből kiragadjuk, és tekintetünk fókuszába állítjuk őket, új összefüggéseket vonzanak magukhoz.

Leleteink esetenként komplett bútorok, máskor egy szétszerelt használati eszköz, tönkrement bútor,
esetleg azonosíthatatlan talált tárgy újrahasznosításra érdemes darabjai. A hagyományos, megszokott környezeti elemek egy merőben más felületkezeléssel, újrakárpitozással eltérő azonosságot nyernek. Hasonló eredményre juthatunk, ha például egy eredeti minőségében használhatatlanná vált zongorát alkotórészeire bontunk, majd számtalan apró darabját különféle formai szempontok alapján újra összeépítjük.

Lehet egy közönséges, értéktelen tárgyat anyagszerűségének kiemelésével megnemesíteni, de egy értékes és míves töredék egyszerű, tiszta környezetbe helyezése, vagy új funkcióval való ellátása szintén érdekes kísérletnek ígérkezik.

Alkotásainkban igyekszünk ötvözni a bútorművészet klasszikus eljárásait, a furnérozástól az aranyozásig, a modern anyagok használatával, és a rendelkezésre álló új technológiákkal.

Legtöbb termékünk környezetbarát, anti allergén felületkezeléssel és újrahasznosítással készül. Tevékenységükkel a környezetvédelemnek és az értékmentésnek az egyén számára elérhető, reális alternatíváját kívánjuk megvalósítani.